Ασημίδα Κουτσηίδου


Η Ασημίδα Κουτσηίδου γεννήθηκε στις Κουκουβάουνες.

Ο πατέρας της ήταν εργοδηγός και η μητέρα της απόφοιτος της Γαλλικής φιλολογίας που δεν εργάστηκε έξω από την οικογενειακή εστία. Εργάστηκε όμως εντός της ακούραστα κάθε μέρα για να εντρυφήσει στην νεαρή Ασημίδα την αγάπη της για τη λογοτεχνία.

Αναπαράσταση της Μικρής Ασημίδος

Αναπαράσταση της Μικρής Ασημίδος (CC | Craig / sparky_vision)

Η μικρή Ασημίδα έδειξε από βρέφος σχεδόν την αγάπη της για τα γράμματα.

Η μητέρα της σε πρόσφατη συνέντευξη της στην εφημερίδα Unreal News θυμάται με τρυφερότητα πώς η μικρή Ασημίδα είχε γεμίσει τους τοίχους του δωματίου της με μικρές λέξεις.

Είχε γεμίσει τα πάντα με λέξεις, ακόμα και την πόρτα. Βέβαια σε εκείνη την ηλικία οι λέξεις δεν έβγαζαν κάποιο νόημα αλλά αμέσως αναγνώρισα την επιτακτική ανάγκη του σπλάχνου μου να εκφραστεί και η κυρά Μαρίκα που είχε αναστήσει 6 παιδιά απένταντι μου είχε πει αυτά να τα προσέχω.

Όταν ο αυστηρός κατά γενική ομολογία πατέρας της τη μάλωσε τότε η ηρωική Μάνα αγόρασε στην Ασημίδα το πρώτο της τετράδιο.

The rest is history.

Σήμερα η Ασημίδα Κουτσηίδου είναι η πλέον πολυδιαβασμένη, πολυαγαπημένη και πολυαναλυμένη συγγραφέας της γενιάς της (και βάλε).

Το ιστορικό της πρώτο μυθιστόρημα “Μάρτης, Γδάρτης και Κακός Κοριτσοκάφτης” στιγμάτησε μια ολόκληρη γενιά, ανάμεσα της και τον παραγωγό μας Σοφοκλή Σακχαρίδη. Ακολούθησαν το “Υιός Αγνώστου Πατρός με Πλύστρα Μάνα” και το “Μονοπάτι Μονόφθαλμου Μπακάλη” (ή ΜΜΜ όπως το αποκαλούν χαϊδευτικά οι fan της) καθώς και σωρεία άλλων βιβλίων, μικρών ιστοριών, έξι νουβέλες, δύο βιβλία μαγειρικής και ένα βιβλίο για μακραμέ μαζί με την πολυαγαπημένη μητέρα της.

Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς είναι το πρώτο της σενάριο.

 

Η Ασημίδα είναι στο twitter και εδώ θα βρείτε το blog της