Επεισόδιο 3 – Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς 1


Επεισόδιο 3
Τίτλος: Καρδιές στην ομίχλη

10322765_587352424697422_5822718602912533846_n

Στο Λονδίνο των μεγάλων ελπίδων και των δρόμων των στρωμένων με ζεστό χρήμα που σπαρταράει, οι ήρωες μας συνέρχονται από μία βραδιά γεμάτη καπνό, αλκοόλ, σπασμένο πιάτο και απαγορευμένες επιθυμίες.

Είναι ξημερώματα στην πρωτεύουσα της Γηραιάς Αλβιώνας. Οι λόρδοι ξυπνάνε σιγά σιγά και οι μπάτλερ τους σιδερώνουν την εφημερίδα (αυτό γινεται για να μη μένει το μελάνι στα δάχτυλα αλλά δεν το εξηγούμε γιατί οι θεατές μας ξέρουν απ’αυτά). Εκεί κάναμε κι ένα γενικό πλάνο, το Μπάκιγχαμ, την Τραφάλγκαρ την Σκουέρ, να δείξουμε ότι ξέρουμε από Λονδίνο. Μην σας ξεγελάει το ότι τα πλάνα φαίνονται από αλλού, δικά μας ήταν.

Βλέπουμε απ’έξω το σπίτι όπου κατοικούν ο Αλέξανδρος Γατσαμέας και ο Ζήσης Δασκαλόπουλος (μεγάλα παράθυρα, κήπος μπροστά, στήλες, γενικώς βρωμάει Λονδινίλα και χρήμα το σπίτι). Στο κρεβάτι του Αλέξανδρου, η Αφροδίτη Καραδρούγκα ξυπνάει (στήθος μισό έξω, χωρίς ρόγα γιατί μας βλέπουν και παιδιά). Έχει και τσίμπλες (μία μία τις κόλλαγε η μακιγιέζ μας). Ο Αλέξανδρος ανοίγει τα πλάνα μάτια του και ανακάθεται ξαφνιασμένος στο κρεβάτι.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Τί συμβαίνει; Τί θέλεις εδώ;

ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Τί εννοείς;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Εννοώ πώς βρέθηκες εδώ!

ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Μαζί ήρθαμε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
(κρύβει το πρόσωπο του με τα χέρια του)
Δεν το πιστεύω

ΑΦΡΟΔΙΤΗ
(σηκώνοντας το σεντόνι λίγο πιο ψηλά, γιατί ο αχρείος τώρα την έκανε να αισθανθεί άβολα)
Τόσο χάλια ήταν;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Δεν θυμάμαι καν πώς ήταν. Δεν είναι αυτό το θέμα!

ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Ποιό είναι το θέμα;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Κοίταξε, δε σε ξέρω, δεν σε θυμάμαι δηλαδή και δεν καταλαβαίνω πώς έγινε όλο αυτό. Ήμουν μεθυσμένος!

ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Λίγο.

(σιωπή)

ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Κοίταξε, δεν χρειάζεται να αισθάνεσαι άσχημα, κι εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα συχνά. Μη σου πω καθόλου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Δε σου φαίνεται!

Η Αφροδίτη μπορεί να είναι μια καλοσυνάτη (με πλούσια τα ελέη) αλλά δεν ανέχεται προσβολές. Σηκώνεται από το κρεβάτι αμέσως, βάζει τα ρούχα της (στρατηγικές λήψεις κάμερα για να μη δείξουμε εντελώς γυμνό αλλά λίγο side boob φάνηκε). Βγαίνοντας από το δωμάτιο πέφτει πάνω στο Ζήση που είναι με την παντόφλα, του πέφτει ο καφές, γίνεται χάλια, αλλά η Αφροδίτη αγέρωχη συνεχίζει και κοπανάει την πόρτα πίσω της. Ο Ζήσης μπαίνει στο δωμάτιο.

ΖΗΣΗΣ
Τί έγινε ρε;

Ο Αλέξανδρος πέφτει στο κρεβάτι και σηκώνει στο σεντόνι ως απάνω με ένα βογγητό απελπισίας.

spongebob-shame

—————————————————————————————————-

Flashback: Το προηγούμενο βράδυ στα μπουζούκια

Τεράστιο μοντάζ με τραγούδια σχετικά (Σήκω χόρεψε κουκλί μου κλπ). Με το που φεύγει η Άντζελα Δελή (βλέπε Επεισόδιο 2) ο Αλέξανδρος επιστρέφει στα μπουζούκια όπου το γλέντι έχει ανάψει για τα καλά.

Η Αφροδίτη μαζί με τη Λουκία Μανωλοπούλου είναι στην πίστα (πλάνο από το προηγούμενο επεισόδιο, να κάνουμε και καμιά οικονομία εδώ μέσα) και χορεύουν ωσάν τα χέλια. Ο Αλέξανδρος κάθεται με το Ζήση και τρώει με τα μάτια του την Αφροδίτη, η οποία τον βλέπει (κοντινά α λα Φώσκολος).

Μπαίνει στο μαγαζί ο Ανδρόνικος Ανδρόνικου με έναν άλλον (κομπάρσο). Δεν ξέρουμε ποιος είναι ο Ανδρόνικος αλλά ο μαγαζάτορας ξέρει. Με το που τον βλέπει κάνει ένα νόημα και τα γκαρσόνια βγάζουν καινούρια τραπέζι ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ, το στρώνουν, βάζουν πάνω ένα HAIG (κατάλαβες) και μια στίβα πιάτα. Κάθεται ο Ανδρόνικος, σηκώνει τα μανίκια και ανάβει πούρο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ποιος είναι αυτός ρε;

ΖΗΣΗΣ
Γόνος Κυπριακού τζακιού. Ανδρόνικος νομίζω. Επενδυτής κάτι.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Τί επενδυτής;

ΖΗΣΗΣ
Τί να σου πω. Κάπου τον πέτυχα και συστήνεται ως Angel Investor και ψάχνει startup να τις στηρίξει.

Η ορχήστρα ξεκινάει το “Απόψε στις ακρογιαλές”, τα κορίτσια χορεύουν, ο Ανδρόνικος σπάει πιάτα και ο κομπάρσος δίπλα χτυπάει παλαμάκια.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επιστρέφει στο τραπέζι που κάθεται ο Κώτσος Μποζίδης και ακούει τον Αλέξανδρο και τον Ζήση που μιλάνε Ελληνικά στο διπλανό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Παιδιά Έλληνες;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ναι.

(Κοίτα σύμπτωση στα μπουζούκια). Ξεκινάμε ένα μοντάζ ακόμα, όπου στη σκηνή χορεύουν κάποιες θείες από την παροικία και τα αγόρια γνωρίζονται μεταξύ τους.

dgs

Έρχονται και η Αφροδίτη με την Λουκία, κάνουν τις συστάσεις (αλλάζει η μουσική σε κάτι αισθαντικό και η κάμερα κάνει κοντινό στη χειραψία Αλέξανδρου – Αφροδίτης.

Η Σούλα Κουλαμένου που έχει τελειώσει το πρόγραμμα της, βγαίνει με την παγιέτα της και κάθεται στο τραπέζει του Ανδρόνικου. Ο Δημήτρης την τρώει με τα μάτια αλλά εκείνη κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. (Σημαντική σκηνή, εξηγεί μία από τις τελευταίες σκηνές στο προηγούμενο επεισόδιο).

Η Αφροδίτη σηκώνεται να χορέψει τσιφτετέλι με τον Αλέξανδρο που από τη σούρα τα βλέπει διπλά (πλάνα με το χέρι του στη μέση της, λίγο κοντινό στο ντεκολτέ, τον βλέπουμε να ψιθυρίζει κάτι στο αυτί της).

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Περνάς όμορφα;

ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Πολύ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Έχεις χρόνια στο Λονδίνο;

ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Ούτε δύο μήνες.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Κι εγώ. Πώς και δεν έχουμε συναντηθεί ακόμα;

ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Πού να συναντηθούμε;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ε, λίγα είναι τα Ελληνικά στέκια. Κι αν σε είχα δει, θα σε είχα προσέξει αμέσως. Αυτά τα μάτια, αυτό το σώμα, αυτή η κίνηση του σώματος σου.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Έκανα μπαλέτο όταν ήμουν μικρή.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Γι’αυτό έχεις τέτοια χάρη.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Κοκκινίζω, μη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Δεν θέλω να σε κάνω να αισθανθείς άβολα.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Αλλά τί θες;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Να σου πω πόσο μου αρέσεις.

Κοντινό στα μάτια κλπ, τα ξέρετε. Καμία καρδιά δεν έμεινε ανέγγιχτη στο κοινό με αυτή τη σκηνή, πήρε φωτιά το twitter.

arousal1
—————————————————————————————————-

Πίσω στο διαμέρισμα του Αλέξανδρου και του Ζήση.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Μέχρι εκεί θυμάμαι. Μετά τί έγινε;

ΖΗΣΗΣ
Ε μετά δεν σταμάταγες να πίνεις.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Έπινε κι εκείνη;

ΖΗΣΗΣ
Λιγότερο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Και μετά;

ΖΗΣΗΣ
Ε τί και μετά. Μετά ήρθαμε εδώ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Με την κοπέλα.

ΖΗΣΗΣ
Την Αφροδίτη. Ναι. Επέμενες κι όλας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Δεν το πιστεύω ότι έκανα τέτοια επιπολαιότητα. Δεν το πίστεύω ότι είναι δυνατόν κάτι τέτοιο. Και τώρα;

ΖΗΣΗΣ
Θα το πείς στην Άντζελα;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Είσαι τρελός; Απερισκεψία της μια βραδιάς. Και δεν θα ξαναγίνει ποτέ.

dracula

Ο Δημήτρης είναι σε γνωστό παλιό Ελληνικό καφέ στο Δυτικό Λονδίνο (έχει και Μητρόπολη κοντά) και πίνουν φραπέ με τη Λουκία. Μπαίνει η Αφροδίτη σαν την κακιά κατάρα αλλά δεν τους λέει τί έχει. Εν τω μεταξύ έρχεται και ο Κώτσος μέσα στην τρελή χαρά και τους λέει πως θα έρθει το Σάββατο η Ανδριανή Ρουμπέλα, η κοπέλα του για λίγες μέρες. Ο Κώτσος τους λέει πώς γνωρίστηκαν και λίγα πράγματα για τη σχέση τους.

ΚΩΤΣΟΣ
Έχουμε περάσει πολλά με την Ανδριανή. Εκείνη ήταν στην Ιταλία για σπουδές, εγώ στη Γερμανία. Είχαμε συνηθίσει να είμαστε μαζί όλη μέρα. Στο σχολείο μαζί, τα σπίτια μας δίπλα δίπλα στο χωριό. Όταν χωριστήκαμε μας κόστισε. Πίστευα ότι θα τελειώναν όλα όταν γυρίσαμε στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς η μοίρα είχε άλλα σχέδια. Η Ανδριανή έπρεπε να παλέψει για να τη δεχτούν στην ειδικότητα. Στη Θεσσαλονίκη έμπλεξε με έναν Καθηγητή που τις έκανε άσεμνες προτάσεις και αναγκάστηκε να πάει στην Αθήνα για να εκπαιδευτεί στην καρδιοχειρουργική αξιοπρεπώς. Εγώ πάλευτα ενάντια στα καρτέλ στο Κιλκίς για να σώσουμε τη φάρμα του πατέρα μου. Δεν ξέρετε τί έχουμε περάσει παιδιά, τί να σας λέω τώρα.

Ένα δάκρυ κυλάει κι ο Δημήτρης τον αγκαλιάζει.

LH-cry

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Μη στεναχωριέσαι ρε φιλάρα, έρχονται καλύτερες μέρες.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Έτσι είναι παιδιά, ας μη χάνουμε το κουράγιο μας. Μας έδιωξε η πατρίδα μας, βρεθήκαμε στην ξενιτιά αλλά δεν θα το βάλουμε κάτω.

ΛΟΥΚΙΑ
Έτσι

(Βιολιά, μικρό μοντάζ με την παρέα να φιλιούνται και να αγκαλιάζονται).

Το ήσυχο βράδυ της Κυριακής, όλη η παρέα είναι στα σπίτια τους. Ο Αλέξανδρος κοιτάζει μελαγχολικά έξω από το παράθυρο (με μελαγχολική Παπακαλιάτεια μουσική) και σκέφτεται το πρόσωπο της Αφροδίτης, το χαμόγελο της. (Βάζουμε και λίγες σύντομες σκηνές σεξ.) Η Άντζελα τον παίρνει τηλέφωνο. Ο Αλέξανδρος ξεφυσάει και το σηκώνει: “Έλα αγάπη μου”.

Η Αφροδίτη κάθεται στον καναπέ με ένα βουνό χαρτομάντηλα γύρω γύρω και λέει τα καθέκαστα στη Λουκία.

ΛΟΥΚΙΑ
Είναι γουρούνια όλοι τους. Αλλά κι εσύ τί τα θες τα one night stand, αφού δεν τα σηκώνει ο οργανισμός σου.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Εσύ πώς μπορείς;

ΛΟΥΚΙΑ
Εγώ ρε συ Αφροδίτη δεν πιστεύω στον έρωτα με την πρώτη ματιά.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Σε τί πιστεύεις;

ΛΟΥΚΙΑ
Στον οργασμό με την πρώτη ματιά, έστω.

Γελάνε (λίγο σαν κότες), αισιόδοξη μουσική, κατάλαβες.

Ένας από την παρέα όμως δεν είναι στο σπίτι. Ο Δημήτρης είναι έξω από τα μπουζούκια και περιμένει την Σούλα που βγαίνει από ένα ταξί.

ΣΟΥΛΑ
Δεν μαθαίνεις.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κάποιο λάθος κάνεις. Ή μήπως θέλεις να μου πεις ότι δε με θες εδώ;

ΣΟΥΛΑ
Έχω πρόγραμμα σε λίγο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ξέρω που μένεις.

Η Σούλα βγάζει τα κλειδιά, του τα δίνει και ο Δημήτρης τα βάζει την τσέπη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Θα σε περιμένω.

Αργά τη νύχτα στο Λονδίνο των αμαρτωλών παθών βλέπουμε την ευαίσθητη αλλά δυναμική Αφροδίτη Καραδρούγκα με την ταλαντούχα αλλά ροζομαλλούσα Λουκία Μανωλοπούλου να τρώνε παγωτό και να βλέπουν τον Τιτανικό. Τον διαβαστερό αλλά στερημένο Ζήση Δασκαλόπουλο να διορθώνει γραπτά μαθητών του. Τον βιοπαλαιστή αλλά άτυχο Κώτσο Μποζίδη να μιλάει στο τηλέφωνο με την Ανδριανή Ρουμπέλα, τον παιδικό του έρωτα. Και τον Δημήτρη Κουτσούμπα να κουτουπώνει ακόμα μια φορά την Σούλα Κουλαμένουοντινό στην τουαλέτα όλο παγιέτα ριγμένη στο πάτωμα με την κόκκινη μοκέτα).

Ο Αλέξανδρος Γατσαμπέας κοιτάζει το κινητό του καθώς η Άντζελα Δελή κοιμάται δίπλα του. Βρίσκει το τηλέφωνο της Αφροδίτης και με ένα μικρό δισταγμό το σβήνει. Σκύβει, φιλάει ευλαβικά το μέτωπο της Άντζελας και κλείνει τα μάτια του.

ΤΕΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ
(ΤΑΝ ΤΑΝ ΤΑΝ ΤΑΝ)

gifs via


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

One thought on “Επεισόδιο 3 – Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς