Γράμμα από τον παραγωγό


AsimidaBook‘Ενα γράμμα από τον Παραγωγό μας. 

Ήμουν σχετικά νέος όταν διάβασα για πρώτη φορά το “Μάρτης, Γδάρτης και Κακός Κοριτσοκάφτης” από την Ασημίδα Κουτσηίδου. Μπορώ ακόμα να θυμηθώ την πείνα μου να γυρίσω την κάθε σελίδα, να χαθώ στον κόσμο που έπλασε τόσο αριστοτεχνικά, να γνωρίσω όσο πιο καλά γινόταν την Άννα – Μαρία, τον Αριστείδη και όλους εκείνους του χαρακτήρες που άφησαν το στίγμα τους σε μια ολόκληρη γενιά.

Από εκείνο τον σημαδιακό Ιούλη που έπιασα αυτό το ευγενές έργο στα χέρια μου πέρασαν χρόνια και η ζωή μου φέρθηκε καλά. Η Ασημίδα Κουτσηίδου ήταν πάντα οδηγός και πνευματικό μου αποκούμπι. Στα βιβλία της – όπως το “Υιός Αγνώστου Πατρός με Πλύστρα Μάνα” και το “Μονοπάτι Μονόφθαλμου Μπακάλη” (ή ΜΜΜ όπως το αποκαλούμε χαϊδευτικά οι fan της) – έβρισκα μια παρηγοριά και φυσικά μεγάλη έμπνευση. Πίστευα ότι με σκληρή δουλειά θα μπορούσα κι εγώ κάποτε να φτάσω σε αυτό το επίπεδο Τέχνης που έφτασε η Ασημίδα τόσο νέα.

Δεν το περίμενα ποτέ ότι όταν γνωριστήκαμε στο γκαλά του Μεγάρου Μουσικής πριν λίγους μόλις μήνες θα καταλήγαμε να συζητάμε τη δημιουργία μίας τηλεοπτικής σειράς – σταθμό για τα δεδομένα της Ελληνικής τηλεόρασης. Ένας άθλος που δεν έχει επιχειρηθεί ποτέ ξανά, μία ιστορία που θα αναδείξει τον καλό αγώνα του νέου Έλληνα μετανάστη και τον πόνο της οικογένειας του. Μία τηλεοπτική σειρά που θα μπάσει σε κάθε σπίτι της γλυκιάς μας πατρίδας τη μία και μοναδική αλήθεια: Το άκρατο ταλέντο του Έλληνα να προοδεύει, να προχωράει, να ξεπερνάει τις δυσκολίες και να συνεχίζει να ερωτεύεται, να δημιουργεί, να αφήνει γυναίκες εγκύους και να συνεχίζει το θεάρεστο έργο της Ελληνικής Φυλής.

Ελπίζω ότι στο μακρύ ταξίδι μας προς τη δημιουργία αυτής της τηλεοπτικής σειράς να σας βρούμε συνοδοιπόρους και υποστηρικτές.

Μετά τιμής,

Σοφοκλής Σακχαρίδης
Παραγωγός