Τί έχει γίνει μετά το casting call

Hollywood Birds - The Actors

Από τότε που ανέβασα το Casting Call, δόξα τω θεώ, έχουμε σουξέ με τους ηθοποιούς.

Το Πικρό Τσάι βέβαια δεν είναι για τους faint hearted οπότε ακολουθώ την εξής διαδικασία.

  1. Μου ‘ρχεται το mail από τον ηθοποιό
  2. Απαντάω με ένα πλήρες actors’ briefing που εξηγεί τί είναι Το Πικρό Τσάι (απαραίτητο, γιατί εδώ καλά καλά εγώ δεν καταλαβαίνω τί είναι το ψηφιακό αφήγημα, όχι ο νέος) και τί χρειάζεται να κάνει ο ηθοποιός.
  3. Εφόσον ο ηθοποιός ενδιαφέρεται (και δεν είχε καταλάβει λάθος όσον αφορά το τί είναι Το Πικρό Τσάι, πού γυρίζεται, τί πρέπει να κάνει, που πρέπει να ζει κλπ) μου απαντάει.
  4. Ζητάω τίποτις παραδείγματα δουλειάς από όσους έχουν.
  5. Κανονίζουμε έναν καφέ.

Ο καφές τώρα είναι σημαντικός. Πρόσεξε γιατί.

Κατά τον Σεπτέμβριο μεριά θα κάνουμε τη συνάντηση όπου οι ηθοποιοί θα έρθουν να διαβάσουν για τους διάφορους ρόλους. Ας υποθέσουμε λοιπόν πως έρχεται κάποιος που τον προσκυνάω, τον αγαπάω, παθαίνω ταράκουλο και δε ζω χωρίς αυτόν/ αυτήν. Ας υποθέσουμε επίσης όμως ότι για διάφορους λόγους (ξερωγω είναι βεντέτα ή δεν έχει καταλάβει τί χρειαζόμαστε ακριβώς) τελικά είναι χειρότερο να τον έχουμε στην ομάδα γιατί είναι disruptive. Καήκαμε.

Εφόσον Το Πικρό Τσάι φτιάχνεται εθελοντικά, στον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο όλων και με παράλληλα αφηγήματα να τρέχουν (Πρώτον το σίριαλ και Δεύτερον η δημιουργία του σίριαλ) αν ένας μας δημιουργεί πρόβλημα, μας χαλάει πάρα πολλά πράγματα. Γυρίσματα, δελτία τύπου, ανακοινώσεις, γενικά μετά θα τρέχουμε.

Θα μου πεις, με έναν καφέ θα τον καταλάβεις; Ε, με παραδείγματα δουλειάς, με βίντεο και με τα κουτσομπολιά της πιάτσας (ποτέ μην υποτιμάτε το ποιος σας ξέρεις και πόσους από αυτούς που σας ξέρουν μπορεί να ξέρω εγώ) πάνω κάτω ξέρεις.

Γιατί γίνεται όλο αυτό; Γιατί όλοι ανεξαιρέτως όσοι φτιάχνουμε Το Πικρό Τσάι τελικά το αγαπάμε πολύ. Δεν είμαι μόνο εγώ η τρελή. Οι ηθοποιοί με τους οποίους έχουμε κλείσει ήδη και αυτοί με τους οποίους είμαστε στις συζητήσεις ακόμα επιμένουν να έχουμε στην παραγωγή ανθρώπους που να είναι ευχάριστοι, να το πιστεύουν και να είναι εκπαιδευμένοι στην τέχνη. Μη με ρωτάς γιατί, δεν τους χαλάω χατίρια.

Εκεί όμως που πραγματικά τους θαυμάζω τους ηθοποιούς μας είναι στη γεναιότητα τους. Γιατί το να κάνουν έναν μονόλογο το καταλαβαίνω. Δουλειά τους είναι, αγαπάνε την ιδέα και το κείμενο και θέλουν. Έλα μου όμως που η συμμετοχή στο Πικρό Τσάι ισούται και με άλλες καφρίλες! Δελτία Τύπου, συνεντεύξεις για το ρόλο τους και τέτοια. Ο (alleged) έρωτας του Καβακιώτη με την Ασημίδα δεν είναι τίποτα μπροστά στα σκάνδαλα που ετοιμάζονται.

Τους τα λέω, τους ειδοποιώ, τους τα έχω στείλει και γραπτά. Και λένε πάλι ναι ρε! Είναι να μην τα αγαπάω τα μανάρια μου;

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>